GIORGIO RUCLI

DIPL. FIZIOT.

PREDAVATELJ, IZOBRAZBA in IZKUŠNJE

Giorgio Rucli je izkušen in kvalificiran učitelj fascialne manipulacije (FM), ki ima veliko praktičnih izkušenj tako v Italiji kot tudi v tujini. od leta 1998 naprej poučuje tečaje FM po različnih regijah Italije, ki jih organizira Italijansko združenje fizioterapije (AIFI). Poleg tega svoje znanje deli tudi na FM tečajih v drugih državah, kot so Poljska, Združene države Amerike, Izrael, Finska, Kanada, Slovenija, Danska, Avstrija, Japonska, Švica, Nemčija, Kenija in Hrvaška.

Aktivno sodeluje v znanstveni in strokovni skupnosti ter je bil predavatelj na mednarodnih konferencah in kongresih. Poleg tega je kot univerzitetni profesor na oddelku za medicino in kirurgijo na Univerzi v Udinah predaval študijski program za fizioterapijo.

Svoje strokovno znanje je tudi usmeril na področje športne fizioterapije, kjer je sodeloval z uglednimi ekipami, med drugim s Košarkarskim klubom Udine A2 in Nogometnim klubom Udinese. Je tudi soustanovitelj Združenja za fascialno manipulacijo.

2008-2015

2007

1997

1994

1991

1987

University Professor at the Department of Medicine and Surgery of the University of Udine, degree course of Physiotherapy

Fibrolysis Diacutaneous Course”

“Fascial Manipulation Course” Professor Luigi Stecco first and second level

“Orthopedic Medicine Course” according to Cyriax

“Joint Normalization” Course, Professor M. Bienfait

 Shiatsu basic level course

1986

School of Therapy of Rehabilitation at Regional Institute of Physical Medicine and Rehab – Udine

Predavatelj na izobraževanju Manipulacija fascij po metodi Stecco.