Kako odpreti masažni salon?

kako-odpreti-masazni-salon

Strnili smo nekaj nasvetov in napotkov o tem kako odpreti masažni salon, oziroma kako začeti s to dejavnostjo po zaključenem tečaju klasične masaže. Masaža se kot dejavnost uvrščena med frizerske in druge lepotilne storitve, in trenutno za otvoritev salona ne potrebujete posebnih listin in dovoljenj. Masaža ni zdravsteva storitev.

V kolikor želite odpreti masažni salon, in v prostoru sprejemati stranke, morete zagotoviti primerne prostore. Prostori, ki ste jih izbrali, morajo biti ogreti na temperaturo najmanj 24° C s termometrom. Prostor more biti intimen, čist, opremljen z garderobo in s sanitarijami ter s toplo vodo v prostoru.

Masažna mesta morajo biti ločena med seboj in ločena od čakajočih strank. V delovnem prostoru mora biti za vsako stranko ležalnik, prekrit z rjuho, omarica oziroma voziček za delovne pripomočke, ki so potrebni za vzdrževanje higiene (tekoče milo, razkužilo za roke, papirnate brisače, koš za smeti) in pripomočke za delo (različna masažna olja, prašek/smukec, 2 veliki rjuhi, 2 mali brisači, papirnate hlačke, zaščita za lase, svitki za pod sklepe, papirnate brisače, razkužilno sredstvo). Prostor more biti opremljen tudi s prostorom za odlaganje obleke.

papirnata brisaca masaze

Površine, na katerih se pripravljajo pripravki za nego strank, mora biti odporna proti kemikalijam. Priporočljiva je uporaba pribora za enkratno uporabo. Čistila, ki jih uporabljate za razkuževanje morejo biti testirana in vsebovati alkohol.

Izjemoma lahko storitev masaže izvajate tudi na domu vaših strank, tako masažni salon ni potreben. Potrebujete prenosno masažno mizo in masažne pripomočke, kot so masažno olje in papirnate brisače in razkužilno sredstvo in pripomočke, ki so potrebni za vzdrževanje higiene.

masazna miza trodelna

Vaša masažna miza mora biti vedno cela – umetno usnje ne sme biti potrgano. Masažno mizo je pametno zaščititi, da se ne umaže ali potrga, najlažje pa jo zaščitite z bombažno prevleko ali rjuho. Masažno olje ima tudi rok uporabe, predlagamo da preverite na embalaži.

Masazni salon

Pogoji za opravljanje dejavnosti: Masažni salon

Če želite registrirati dejavnost, ki vam bo omogočala tudi pravno in formalno izvajanje masaž, boste morali registrirati pravni subjekt (v katerikoli obliki, d.o.o., s.p., popoldanski s.p.) in registrirati Dejavnosti za nego telesa. Dejavnost se v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) nahaja pod šifro 96.040. V to kategorijo, se štejejo dejavnosti za izboljševanje telesnega počutja in za sprostitev, kot so recimo turške kopeli, savne in parne kopeli, solariji, saloni za hujšanje, saloni za masažo in podobno. Fizioterapevtske in druge medicinske storitve so izločene iz kategorije.

Opozarjamo vas tudi, da pri izvajanju osebnih storitev je treba upoštevati Pravilnik o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti.

V času epidemije COVID 19 veljajo dodatna higienska priporočila. NIJZ je objavil na spletnisvoji strani Higienska priporočila za opravljanje dejavnosti salonov za nego telesa (solariji, savne) za preprečevanje okužb z novim koronavirusom.

V kolikor imate dodatna vprašanja o tem kako odpreti masažni salon smo vedno dosegljivi na tel. št. 030 372 255 in/ali na elektronski pošti info@educational-training.si

Več informacij o naših pa tečajih najdete TUKAJ.

Vabljeni! 😉

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.