Masaža v termah in masažnih salonih, 5 najbolj zahtevanih tehnik

masaza terme

Masaža v termah in masažnih salonih se sicer razlikuje od kraja do kraja, je pa za nekatere tehnike značino da so povsod zelo iskane. Terme in masažni saloni ponujajo širok spekter masažnih tehnik, ki pomagajo zmanjšati stres, izboljšati cirkulacijo in poskrbeti za splošno sprostitev telesa. V tem članku bomo raziskali pet najbolj zahtevanih masažnih tehnik, ki so na voljo v termah in masažnih salonih.


1. Klasična masaža v termah in masažnih salonih

Klasična masaža, znana tudi kot švedska masaža, je ena izmed najbolj priljubljenih in razširjenih masažnih tehnik. Namenjena je sprostitvi mišic, izboljšanju cirkulacije in zmanjšanju napetosti v telesu. Tehnika vključuje dolge, gladke poteze, gnetenje in krožno gibanje na površinskih plasteh mišic s pomočjo masažnega olja ali losjona. Klasična masaža je odlična izbira za tiste, ki iščejo splošno sprostitev in lajšanje stresa, zato je tudi zelo popularna kot masaža v termah in masažnih salonih.

bolečine v vratu masaža

Prednosti klasične masaže

 • Izboljšanje krvnega obtoka
 • Sprostitev mišic
 • Zmanjšanje stresa in tesnobe
 • Izboljšanje fleksibilnosti

Več o klasični masaži si lahko preberete na strani Tečaj klasične masaže.

Tečaj obsega tako teoretični kot praktični del, kjer udeleženci pridobijo znanje o osnovni anatomiji in fiziologiji telesa ter osvojijo različne masažne tehnike. Tečaj klasične masaže poteka v skladu s programom Nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK maser/maserka), kar omogoča vpis v register maserjev.

2. Refleksnoconska masaža

Refleksnoconska masaža temelji na teoriji, da so določene točke na stopalih povezane z različnimi organi in sistemi v telesu. S pritiskanjem na te točke terapevt stimulira naravne procese zdravljenja in izboljša delovanje notranjih organov. Refleksnoconska masaža je odlična za zmanjšanje stresa, izboljšanje krvnega obtoka in spodbujanje splošnega ravnovesja v telesu. Več o refleksnoconski masaži in refleksoterapiji v prispevku Refleksna masaža stopal – Pot do zdravja in popolne sprostitve.

Prednosti refleksnoconske masaže

 • Lajšanje stresa in napetosti
 • Izboljšanje krvnega obtoka
 • Spodbujanje naravnega zdravljenja
 • Izboljšanje splošnega ravnovesja

V kolikor vas zanima tečaj refleksnoconske masaže preverite program in druge vsebine na povezavi Tečaj refleksne masaže stopal.

3. Športna masaža

Športna masaža je namenjena športnikom in aktivnim posameznikom, ki želijo izboljšati svojo športno zmogljivost, preprečiti poškodbe in pospešiti okrevanje. Takšna masaža v termah in masažnih salonih najbolj izvedena. Tehnika vključuje globoko gnetenje, raztezanje in pritisk na specifične mišične skupine. Športna masaža je odlična za pripravo mišic na fizično aktivnost in za regeneracijo po intenzivnem treningu.

Prednosti Športne Masaže

 • Izboljšanje športne zmogljivosti
 • Preprečevanje poškodb
 • Pospešitev okrevanja mišic
 • Zmanjšanje mišične napetosti

Več o tečaju športne masaže na povezavi Tečaj športne masaže, podrobnosti programa pa na povezavi Program športna masaža.

Tečaj športne masaže

4. Cupping

Cupping je starodavna tehnika, ki vključuje uporabo posebnih skodelic za ustvarjanje vakuuma na koži. Skodelice se postavijo na določene točke na telesu, kar pomaga izboljšati pretok krvi, zmanjšati mišično napetost in spodbuditi celjenje. Cupping je odlična metoda za lajšanje bolečin, sproščanje mišic in izboljšanje splošnega počutja.

Prednosti cuppinga

 • Izboljšanje krvnega obtoka
 • Zmanjšanje mišične napetosti
 • Spodbujanje celjenja
 • Lajšanje bolečin

V kolikor vas zanima več o tečaju preverite podrobnosti na povezavi Tečaj cupping masaže.

Ventuze za telo delujejo na principu zračnega tlaka. Gre za posebne naprave z vakuumsko površino, ki se oprimejo gladkih površin, kot so steklo, kovina ali plastika. Ko se ustvari vakuum, se med površino ventuze za telo in podlago pojavi razlika v zračnem tlaku, kar omogoči, da se ventuza trdno oprime podlage in ostane na mestu. Več o delovanju ventuz na povezavi Ventuze za telo. Terapevtska samomasaža: 5 ključnih korakov za pravilno uporabo.

steklene-ventuze-cupping-LJ

5. Sprostitvena masaža

Sprostitvena masaža se osredotoča na celovito sprostitev telesa in duha. Terapevt uporablja nežne in ritmične gibe, da sprosti mišice in izboljša pretok krvi. Sprostitvena masaža je idealna za tiste, ki iščejo popolno sprostitev po napornem dnevu ali tednu.

Prednosti sprostitvene masaže

 • Globoka sprostitev
 • Zmanjšanje stresa in tesnobe
 • Izboljšanje krvnega obtoka
 • Splošno izboljšanje počutja
masaža v termah

Masaža v termah in masažnih salonih

Vsaka masažna tehnika prinaša svoje edinstvene prednosti, zato je pomembno, da pri izvedbi izberete tisto, ki najbolje ustreza vašim potrebam in ciljem. Klasična masaža, refleksnoconska masaža, športna masaža, cupping in sprostitvena masaža, vsaka prinaša svoje edinstvene prednosti in koristi. Masaža v termah in masažnih salonih se sicer razlikuje od posamezne ponudbe.


Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.