Vakumska masaža z ventuzami

steklene-ventuze-cupping-LJ

Vakumska masaža je posebna vrsta masaže, ki se izvaja s pomočjo vakuumskih pripomočkov, kot so vakuumsko steklo ali posebne vakumske posodice. Ta tehnika temelji na uporabi negativnega tlaka, ki ustvarja sesalni učinek na kožo in podkožna tkiva.

Pri vakumski masaži se vakuumski pripomoček pritrdi na kožo, nato pa se ustvari vakuum, ki povzroči dvig in premik kože ter podkožnih tkiv. Ta proces spodbuja krvni obtok, limfno drenažo in presnovo na območju, ki ga obdelujemo. Poleg tega vakumski učinek tudi pomaga pri razbijanju maščobnih celic ter zmanjševanju celulita.

vakumska masaža

ZA KAJ SE UPORABLJAJO VENTUZE? 

Ventuze oziroma vakuumska masaža je prav posebna v tem, da z njo delujemo v nasprotni smeri kot pri klasični masaži. Ne izvajamo pritiska, pač pa kožo in tkiva s pomočjo vakuuma privzdigujemo. Pri tem uporabljamo ventuze – pripomočke, ki so danes največkrat izdelani iz medicinskega silikona. Ventuze so pripomoček, s katerim lahko izvajamo zelo globinsko masažo tudi podkožnih tkiv. S pomočjo ventuze, ki je kot nekakšna skodelica in jo položimo na kožo, tam ustvarimo vakuum in tako privzdignemo ne samo kožo, ampak tudi podkožno tkivo, vključno z mišičnim tkivom.

vakumska masaža z ventuzami

SAMOMASAŽA 

Na telo se pred masažo nanesejo različna olja, odvisno od tega, kaj želimo doseči: sprostitev, športno masažo, odpravljanje bolečin, celulita … Olje pripomore k temu, da z ventuzo lažje drsimo po koži, hkrati pa ima že samo po sebi zdravilne, lepotilne in sprostitvene učinke.

NA KAKSEN NAČIN SI LAHKO POMAGAMO Z VENTUZAMI? 

Cupping masaža je učinkovita pri bolečinah v hrbtenici, osteohondrozi, pri regeneraciji, za boljšo mišično učinkovitost, pri pljučnih obolenjih, astmi in bronhitisu, pospeši se dotok hranilnih snovi in kisika ter izločanje toksinov. 

ventuze na hrbtu

DELOVANJE VAKUMSKE MASAŽE 

Masaža deluje do 10 centimetrov v globino tkiva, zato ventuze pripomorejo tudi k lepšemu videzu. Učinkovito se uporabljajo za masažo obraza (zanj se uporabljajo ventuze manjše velikosti), saj učinkovito gladijo gubice, in po mnenjih strank najboljši za odpravljanje celulita. Tok limfe se z masažo pospeši, zato pomaga tudi pri občutku težkih nog, ali pri otečenih nogah. Masaža je prijetna, razen tam, kjer imamo težave saj na tistih mestih lahko čutimo bolečino.

ventuze velikosti

KDAJ SE VAKUMSKE MASAŽE NE PRIPOROČAJO?

Enako kot pri klasični in vseh ostalih masažah imamo tudi pri vakumski masaži kontraindikacije, ki jih moramo upoštevati. Masaže ne smemo izvajati če ima stranka oz. oseba dermatitis, akutna vnetja, poškodbe kože, krčne žile, tumorji in aritmijah. Četudi je cupping masaža zelo učinkovita za marsikatero zadevo, je zelo pomembno da se pred masažo pozanimamo o zdravstvenem stanju osebe, ki bo masirana, saj lahko v nasprotnem primeru naredimo veliko več škode kot koristi. 

S klikom na ta link https://educational-training.si/tecaji-masaze/, pa preverite naše tečaje, ki vam ponujajo ogromno možnosti v karieri ali pa morda za začetek nove.

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.