Kako izbrati pravilno širino masažne mize

Kako izbrati sirino masazne mize

Preverite kaj morate vedeti o širini masažne mize za najboljšo izbiro masažne mize za vas in vaš salon.

Masažna miza je najpomembnejše orodje za dobrega maserja. Brez dobre mize maser ne more zagotoviti učinkovite masaže, zato je pomembno, da pravilno izbere mizo. Pri izbiri masažne mize je treba upoštevati več dejavnikov, ki bodo prestavljeni v nadaljevanju.

Izbira prave širine masažne mize

V svoji praksi se bo maser srečal s široko paleto teles. Nekateri so visoki, drugi nizki, nekateri široki ali ozki. Masažna miza mora biti dovolj široka, da se bodo vsi udobno počutili, hkrati pa omogoča učinkovito masažo brez obremenjevanja lastnega telesa. O tema kako izbrati pravilno širino masažne mize vas poučijo tudi naši predavatelji, na našem tečaju masaže.

Najboljša širina mize za vas bo resnično odvisna od vaše usposobljenosti in sposobnosti. Vsak maser je drugačen in pričakuje različne stvari od svoje mize. Pogosto si maserji manjše telesne postave odločajo za manjše mize s širino, medtem ko se višji terapevti, odločijo za širše in težje mize. Vsekakor pa je minimalna širina mize 71 cm (do 90 cm), z manjšo mizo se stranke težko udobno namestijo na mizo. Ožja miza je praviloma tudi krajša miza iz slabše oblazinjena miza.

Dobro pravilo pa je, da če ste manjša rasti, vam bo morda bolj odgovarjala ožja miza.  Širše mize, so praviloma tudi bolj stabilne.

masazna miza silver line

Če niste prepričani, katera širina mize vam ustreza, lahko preverite v naših prostorih, oziroma na naših tečajih. Prosite za ogled miz, ki jih uporabljajo, in ugotovite, kako široke so te mize. Nato lahko ugotovite, ali potrebujete širše ali ožje mize, imamo mize podjetja Silverstore (model Laguna in Aurora) in RestPRO.

V kolikor nimate možnosti preveriti veličino mize v naših prostorih, lahko uporabite priročno rešitev, da ugotovite, katero širino izbrati:

Izrežite nekaj kosov kartona v širini, med katerimi poskušate izbirati. Vsak kos položite na kuhinjsko mizo in se nagnite nad njo. Predstavljajte si, da imate stranko na tem kartonu, da vidite, ali bo imela dovolj prostora in ali vam bo udobno delati po njem.

polvalj za masazno mizo

Širina masažne mize

Prepričajte se, da se lahko dovolj približate mizi z pokrčenimi nogami, da lahko udobno masirate tako ramena kot trebuh in boke, potem ko ste se zasukali v pasu, tako da so vaše roke postavljene vzporedno z njihovo hrbtenico. Takšen položaj vas bo zaščitil pred poškodb, zato je pomembno, da to upoštevate pri svoji izbiri.

Industrijska standardna širina je 71 cm, saj je to veličina, ki zelo ustreza večini strank. Čeprav so na tržišču tudi manjše mize, so mogoče res priročnejše za maserje nižje rasti. Z nekoliko ožjo mizo lahko sicer  zmanjšamo tudi skupno težo mize, vendar so v večini primerov premajhne in se stranke ne počutijo udobno na mizi.

Preverite tudi med našo izbiro masažnih miz, trenutno so ponovno na razpolago masažne mize REST PRO (2 trodelni) in Silverstore (dvodelne).

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.