Nega obraza in ličenje obraza. Osnovna dejstva in dejavniki

Osnove nege obraza in licenja

Nega obraza

Velikokrat se vprašamo ali je obisk kozmetičarke nujen. Pa vendar je nega obraza del vsakdanje hijene

Koža je naš največji organ in jo je treba pravilno negovati doma in izbrati pravilno nego v salonu. Ker je koža živa, potrebuje veliko več nege in pozornosti, kot ji jo sami nudimo.

Nega obraza. Ali si je potrebno vzeti čas za v kozmetičnem salonu?

vzemite si cas za nego obraza
  • kozmetičarka zna prepoznati tip in stanje kože,
  • v kozmetičnem salonu uporabljamo profesionalne preparate – primerne za različne kože z različnimi sestavinami za različne efekte,
  • glede na trenutno stanje kože svetujemo primerne preparate za nego doma, da se podaljša učinek, ki smo ga naredili pri negi v salonu,
  • in seveda, ker je to popolnoma vaš čas, namenjen razvajanju vas, vaših mišic, vašega duha.

Nego kože prilagodimo tipu in stanju kože. Odvisno je tudi od letnega časa – tako, da je lahko nega vsakič drugačna.

Nega obraza doma. Nekaj osnovnih dejstev:

Tako kot ženske tudi moški skrbijo za nego obraza. Osnovna nega obraza je tista, s katero poskrbimo da je naša koža čista, nahranjena in negovana. Pa preidimo k bistvu:

Za osnovno nego obraza potrebujete 3 osnovne izdelke:

  • nežen čistilni gel;
  • nočna krema ali tonik;
  • dnevna krema (z zaščitnim faktorjem v poletnem casu) 

Nega obraza je nujna. Tako zjutraj kot tudi zvečer je treba kožo temeljito, a nežno očistiti. Zjutraj z nje odstranimo znoj, loj in odmrle celice, ki jih je koža čez noč izločila, zvečer pa poleg tega še umazanijo, ki je v zraku in morebitne ostanke ličil.

Pazite, da izberete kakovostne, nežne čistilce, ki se sperejo z vodo, če pa je vaša koža zelo suha, vam bo razen nekaterih redkih izjem verjetno bolj ustrezalo čistilno mleko ali krema.

Nega obraza

Krema ali losjon z UV zaščito za (vsako)dnevno nego

Če želite kožo zaščititi pred prezgodnjim staranjem in pigmentnimi madeži, jo je potrebno ob povečanem izpostavljanju soncu zaščititi pred soncem. Najbolje je, da za to poskrbimo s klobukom, sicer pa s kakovostno kremo z zaščitnim faktorjem in čim manj škodljivimi UV filtri.

Tonik – ali ga potrebujem?

Če izberete kakovosten tonik, ki vsebuje vlažilce, antioksidante in pomirjajoče sestavine, je lahko zelo dobro dopolnilo siceršnji negi, še zlasti, če se zaradi mastne in/ali k nečistočam nagnjene kože izogibate uporabi krem in losjonov. Uporabljate ga lahko na tri načine:

  • samostojno namesto pretežkih krem in losjonov, če je vaša koža mešana in mastna – to bo prišlo v poštev predvsem poleti;
  • kot podlago za nadaljnjo nego s kremami in losjoni, še posebej, če tonik vsebuje antioksidante, vaši nadaljnji negovalni izdelki pa ne;
  • za dodatno odstranjevanje ostankov ličil s pomočjo vatne blazinice.

Piling

Piling je nadvse priporočljiv, saj odstrani odmrle celice s kože, zaradi katerih je koža videti pusta in utrujena, pa tudi kozmetični izdelki se v kožo, prekrito s plastjo odmrlih celic, slabše vpijejo, zato ima koža od njih manj koristi.

Krema ali losjon za nočno nego

Kremo ali losjon potrebujete, če vaši koži primanjkuje vlage in/ali maščobe, torej zato, da vas po čiščenju ne zateguje, pa seveda tudi zato, da kožo oskrbite z antioksidanti, pomirjajočimi in ostalimi koži koristnimi sestavinami.

Čistilna maska

Čistilne maske sicer niso nujno potrebne, so pa za dodatno nego mešane in mastne kože zelo priporočljive, saj učinkovito potegnejo odvečno maščobo iz kože. Izberite masko, ki temelji na glini, in jo uporabite po potrebi (a ne več kot 2x tedensko) na vseh mastnih predelih kože.

Vlažilna oz. hranilna maska

Če je vaša koža suha ali dehidrirana, bo takšna maska dobrodošla dopolnitev vaše nege. Najbolj priporočljivo jo je uporabiti po čiščenju in pilingu, saj koža, očiščena odmrlih celic, bolje vpija kozmetične izdelke. Za kožo, ki ji primanjkuje vlage, izberite vlažilno masko, za kožo, ki ji primanjkuje tudi maščob, pa hranilno, torej takšno, ki vsebuje tudi dovolj maščob.

 Ličenje obraza. Vizažistična priprava obraza

Obraz naprej očistimo s čistilnim mlekom za obraz, nato pa na obraz nanesemo povsem naravni piling za obraz in z njim odstranimo odmrlo kožo. Naslednji korak je nanos maske za obraz, ki globinsko očisti obrazne pore in obrazu vrne naravni sijaj. Na koncu še dodamo tonik za nego obraza in s posebno masažno tehniko obraz sprostimo in pripravimo na ličenje. V kolikor se ne odločimo za ličenje, sproščanje obraza zaključimo z nanosom kreme za obraz.

Licenje

Ličenje obraza: 

Dnevno (poslovno) ličenje:

Tehnika ličenja, ki pritiče vsakodnevni urejenosti, še posebej primerna je za poslovna srečanja in sestanke.

Večerno (glamurozno) ličenje obraza:

Tehnika ličenja obraza za zapeljiv in skrivnosten izgled ob katerem boste zasijali.

Večerno ličenje s poslikavo:

Tehnika ličenja, enaka večernemu ličenju s pomembnim dodatkom poslikave obraza (npr. izrazitejše cat ali fox eyes, cleopatra make-up, ornamenti ipd.)

Makeup

Za dober in brezhiben makeup je ključnega pomena lepa in dobro pripravljena koža. Pri nas pripravljamo povsem nov tečaj in sicer TEČAJ LIČENJA IN NEGE OBRAZA, na katerem se boš naučil/a kako pravilno negovati kožo, trike in skrivnosti ki jih uporabljajo kozmetičarke, in osnove ličenja tako da se boš znala urediti za vsako priložnost. 

Tečaj bo potekal v jeseni, zbiramo pa že prijave, zato nas pokliči in is rezerviraj mesto če si zainteresiran/a <<< TUKAJ .

Za več informacij nas pokliči na 030 372 255 ali nam piši na info@educational-training.si

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.