Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

VSGT-Maribor

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor ima poslanstvo ponuditi kakovostno, praktično usmerjeno in mednarodno primerljivo višješolsko izobraževanje za gostinstvo, turizem in velnes, pri čemer seveda zasleduje filozofijo študentom prijazne šole, ki spodbuja kreativen in inovativen odnos s turističnim gospodarstvom, mednarodno mobilnost zaposlenih in študentov ter učinkovit prenos znanj iz gospodarskih panog v šolo in obratno.

O VSGT

Sigurno med prvimi doma, je Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor znan tudi v tujini saj je sodobna in evropsko usmerjena izobraževalna ustanova, dobro poznana v mednarodnem prostoru. Mednarodno mreženje je ključno področje VSGT Maribor, saj Višja šola za gostinstvo in turizem Maribor omogoča kakovostno izvajanje izobraževalnega programa, hkrati pa usmerja inštitucijo k izboljšanju obstoječih dejavnosti in k razvoju novih oblik dela, tako skrbijo tudi za širši razvoj gostinsko-turistične panoge.

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, je v naslednjem petletnem obdobju izboljšati učinkovitost in kakovost izobraževanja s spodbujanjem motiviranosti za študij in stroko. Z aktivnostmi Medpodjetniškega izobraževalnega centra MIC – Akademija kulinarike in turizma želijo promovirati in krepiti stroko skozi kreativno in inovativno vseživljenjsko učeče se okolje Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Mariborje regionalno središče kakovostnega izobraževanja in usposabljanja kadrov na področju gostinsko-turističnih dejavnosti, ki ustvarja turistične strokovnjake v domačem in mednarodnem prostoru.

V prvih letih delovanja se je Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor usmerila predvsem v usvajanje in utrjevanje osnovnih veščin delovanja izobraževalne institucije, v naslednjih letih pa v evropski hotelirsko-turistični prostor, z namenom da v slovenski prostor prenašajo inovativna znanja in veščine za izboljšanje obstoječih oblik dela. Z izobraževanjem in povezovanjem z najboljšimi v mednarodnem prostoru smo razvili evropsko primerljive študijske programe, z znanjem in izkušnjami pa soustvarjamo inovativni storitveni prostor.

Akademija-kulinarike
mojStil v sodelovanju z VSGT Maibor

Educational Training je sklenil sodelovanje z VSGT Maribor in je aktivni partner z Mednarodnim inštitutom za razvoj velneške dejavnosti (MIRV). Naše uspešno poučevanje tečajev masaž in usposabljanje novih delavcev v panogi bomo obogatili z bogatimi raziskovalnimi izkušnjami Mednarodni inštituta za razvoj velneške dejavnosti in tako ponudili še boljšo ponudbo raznih velneških masaž za vas in vaš salon.

V sodelovanju z VSGT in Mednarodnim inštitutu za razvoj velneške dejavnosti (MIRV) nudimo študentom VSGT posebne pogoje in subvencionirano ceno za tečaj klasične masaže.

Naš predavatelj, Dejan Guzej (NPK maser) pri prezentaciji našega dela in samega tečaja študentom na šoli v predavalnici.

Dejan Guzej VSGT Maribor - MojStil delavnica

Po znanju, razvoju in kakovosti se zdaj slovenska velnes industrija že zelo dolgo kosa s svetovno.Slovenski velnes trg pa zahteva predvsem kakovost, in prav naše podjetje ima že deset letno tradicijo v velnes panogi, torej svoje tečaje masaž ponujamo že vrsto let. Ker je kakovost izdelka pogoj za njegovo uspešnost na trgu, se na naših tečajih trudimo vključiti kar največ novosti in razvoja in tako našim tečajnikom ponuditi sodobne izdelke vrhunske kakovosti, saj v celotni velnes panogi velja pravilo odličnosti. Tako vabimo študente na naš tečaj klasične masaže, saj bodo le tako razvili vse potrebne kompetence za uspešno vodenje modernega velnes centra, tako doma kot v tujini, in sicer v hitrorastoči panogi ki se nenehno spreminja.

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor. O mednarodnem inštitutu za razvoj velneške dejavnosti (MIRV)

V letu 2010 je Svet šole potrdil sklep o ustanovitvi Mednarodnega inštituta za razvoj velneške dejavnosti, katerega osnovni namen je predvsem v raziskovanju, ustvarjanju, širjenju in prenosu znanj za pospešeni razvoj velneške dejavnosti kot znanstveno-raziskovalne in gospodarske dejavnosti, saj je velnes hkrati tudi ena najperspektivnejših dejavnosti za turistični razvoj Slovenije. Inštitut v te namene sodeluje s podobnimi mednarodnimi organizacijami za razvoj velneške dejavnosti in v ospredje postavlja sodelovanje in dolgoročno partnerstvo z Evropskim velneškim inštitutom EWI-European Wellness institute, s sedežem v Nemčiji.

Aktivnosti Mednarodnega inštituta za razvoj velneške dejavnosti (MIRV)

Inštitut želi kritično spremljati razvoj velneške stroke in po potrebi organizira panelne diskusije, na katerih potekajo strokovne razprave o aktualnih temah, ter podpira raziskave in pripravo referatov s področja velneške dejavnosti za znanstvene in strokovne konference.

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.