Marec 2024: Uspešno zaključen tečaj cupping masaže v Mariboru

Tecaj cupping masaze v Mariboru

V marcu 2024 smo uspešno zaključili prvi tečaj cupping masaže v Mariboru, ki je prinesel vpogled v to starodavno terapevtsko tehniko. Cupping masaža, znana tudi kot “ventoza”, je postala vse bolj priljubljena zaradi svojih številnih zdravstvenih koristi in sposobnosti lajšanja bolečin.

V tem članku bomo raziskali, kaj je cupping masaža, kakšne koristi prinaša in zakaj bi se odločili za tečaj v Mariboru. Več o tečaju na povezavi Tečaj cupping masaže.


Kaj je cupping masaža?

Cupping masaža je starodavna terapevtska tehnika, ki izvira iz tradicionalne kitajske medicine. Pri tej tehniki terapevt na kožo pacienta postavi posebne skodelice, ki ustvarijo vakuumsko tesnilo. To povzroči sesanje kože in mišic v skodelice, kar poveča pretok krvi, sprosti napetost mišic in spodbudi procese celjenja. Ventuze lahko uporabite tudi sami doma, o tem smo še pisali v članku Ventuze za telo. Terapevtska samomasaža: 5 ključnih korakov za pravilno uporabo.

ventuze za masažo

Koristi cupping masaže

  • Lajšanje bolečin: Cupping masaža je učinkovita pri lajšanju bolečin v mišicah in sklepih ter pri zmanjševanju vnetij. Več o tem smo pisali v prispevku Vakumska masaža z ventuzami.
  • Izboljšan pretok krvi: Vakuumski učinek skodelic spodbuja pretok krvi, kar pripomore k boljši oskrbi tkiv s kisikom in hranili.
  • Sprostitev mišic: Tehnika cupping masaže pomaga razrahljati napete mišice in odpraviti mišične krče.
  • Izboljšana limfna drenaža: Cupping masaža lahko pomaga tudi pri izboljšanju limfne drenaže in odstranjevanju toksinov iz telesa.

Zakaj izbrati tečaj cupping masaže v Mariboru?

Tečaj cupping masaže v Mariboru ponuja odlično priložnost za pridobitev znanja in veščin v tej terapevtski tehniki. Inštruktorji na tečaju so strokovnjaki na področju cupping masaže, ki vam bodo nudili celovito usposabljanje in praktične nasvete za uspešno izvajanje te tehnike.

uspešno zaključen tečaj cupping masaže v Mariboru

Poleg tega je Maribor kot kulturno in turistično središče odlično mesto za izobraževanje in sprostitev. Udeleženci tečaja lahko uživajo v lepotah mesta in se naučijo cupping masaže v prijetnem in spodbudnem okolju. Več o programu lahko preberete na povezavi Program tečaj cupping masaže.


Zaključek

Tečaj cupping masaže v Mariboru je odlična priložnost za pridobitev znanja o starodavni terapevtski tehniki, ki lahko prinese številne koristi za zdravje in dobro počutje. Če želite odkriti več o cupping masaži in se usposobiti za njeno izvajanje, je tečaj v Mariboru prava izbira za vas.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti za izpopolnitev svojih terapevtskih veščin in odkrivanje čarov cupping masaže!

tečaj cupping masaže v Mariboru

Dodaj odgovor

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.